Glaswol

Dakisolatie > Glaswol

 

Glaswol,
een deken van
warmte & comfort
voor uw huis!

 Snel & eenvoudig!

 

Isolatiematerialen in glaswol zijn zeer eenvoudig te plaatsen. Door de goede samendrukbaarheid van het materiaal is er een perfecte luchtdichte aansluiting met de kepers mogelijk. Immers de kleinste opening tussen de geïsoleerde wanden kan voor een grote ontsnapping aan warmte zorgen. Dit willen we natuurlijk kost wat kost vermijden.

 Tal van voordelen!

 Eenvoudig te plaatsen


 Luchtdichte aansluiting


 Geluidwerend


 Budgetvriendelijk!

 

Glaswol dakisolatie

 

Glaswol dakisolatie

 

Glaswol dakisolatie aanbrengen

Glaswol voor dakisolatie

Glaswol is één van de meest gebruikte isolatiematerialen om het dak te isoleren. Het is relatief eenvoudig te plaatsen, sluit goed aan en is vooral budgetvriendelijk.

Wat is glaswol?

Glaswol behoort tot de categorie van minerale wollen en is een mengsel van soda, mergel, siliciumzand en oud, gerecycleerd glas waaraan toeslagstoffen worden toegevoegd. Het geheel wordt onder hoge temperaturen gesmolten en vervolgens tijdens het afkoelingsproces gesponnen tot draden. Het zijn die draden die samen worden gekleefd in een harslaag en zo glaswol vormen. Glaswol is vooral geschikt voor de isolatie van hellende daken. Het is verkrijgbaar onder de vorm van soepele platen die op maat gesneden worden. Bij hellende daken hanteert men best een minimale dikte van 160 mm zodat men van de maximale premies kan genieten.

Veelzijdigheid van glaswol

Naast een goede thermische isolatie, absorbeert glaswol ook veel geluid. Bovendien zijn de goede brandwerende eigenschappen naast voldoende weerstand tegen ongedierte en schimmels een bijkomende troef. Niet onbelangrijk is ook het feit dat glaswol budgetvriendelijk is.